Energy Distribution & Supply systems

Blog

Partners maken snelle levering energieverdelers mogelijk

merwedesprings
Laatste nieuws

Partners maken snelle levering energieverdelers mogelijk

Levertijden zijn momenteel dé uitdaging in de industrie. Door snel te schakelen hebben Siemens, technisch groothandel Koninklijke Oosterberg en EDS Systems op korte termijn vier verdeelkasten kunnen leveren voor technische verenproducent Merwede Springs. Hiermee kan het bedrijf de productie duurzaam uitbreiden.

Opdrachtgever was Local Controls Nederland (LCN), dat al dertig jaar werkt voor Merwede Springs. Dit bedrijf maakt technische veren voor de industrie en automotive sector. “Wij bouwen machines, doen onderhoud en lossen storingen op”, aldus LCN-directeur Gert van Wijk. “Momenteel zijn we betrokken bij de uitbreiding en verduurzaming van het machinepark. Merwede Springs gaat elektrische ovens plaatsen in plaats van gasovens. Hiervoor hadden we nieuwe verdelers nodig.”

Levertijden

De nieuwe installaties worden dit jaar in bedrijf gesteld. Van Wijk: “Vroeger lieten wij onze verdelers door een ander bedrijf bouwen, maar Oosterberg stelde voor om het door EDS Systems te laten doen, een Siemens ALPHA-delta partner van Koninklijke Oosterberg. Qua prijs was er weinig verschil, maar het ging ons vooral om de snelheid van leveren. Levertijden zijn tegenwoordig een dagelijks drama voor ons. We moeten soms noodgedwongen projecten tijdelijk stilleggen. Je betaalt vaak hoge toeslagen om levergaranties te krijgen, en dan nóg moet je lang wachten op je spullen. Oosterberg en Siemens konden op korte termijn verdeelsystemen leveren. Bovendien is Siemens een goede naam.”

Technische expertise

“EDS Systems is een professionele partij om de verdelers voor LCN te bouwen”, aldus Hans Schneiders, business manager industrie bij Oosterberg. “Ze hebben voldoende mensen en expertise en beschikken over een eigen werkplaats. Bovendien zijn ze specialist in het bouwen van verdelers. Ik heb LCN in contact gebracht met EDS Systems en ben er dan zelf tussenuit gestapt. Het is niet de taak van een groothandel om tussen de technici in te gaan zitten. Zij hebben veel meer expertise op dit vlak dan wij. Door het direct aan hen over te laten, zat er geen ruis op de lijn. Het was onze taak ervoor te zorgen dat de spullen tijdig geleverd werden.”

Onverhoopte calamiteit of storing

Ron Gordebeke, mede-eigenaar van EDS Systems, waardeert het vertrouwen dat Oosterberg in hem stelde. “Mijn compagnon is bij LCN op gesprek gegaan en vervolgens hebben we de calculaties en tekeningen gemaakt. De binnendienst van Siemens in Den Haag heeft met ons meegedacht, zodat we een snelle levertijd konden borgen. Het gaat om vier verdeelkasten met een hoofdschakelaar van 630A, diverse afgaande groepen en een subrailsysteem. De kasten zijn direct uit Duitsland bij ons aangeleverd, waarna wij konden monteren. Oosterberg heeft een grote voorraad Siemens-componenten waardoor we bij een onverhoopte calamiteit of storing snel kunnen schakelen.” 

Snel schakelen

Gert van Wijk voelt zich prima geholpen: “Na het ontvangen van de offerte hebben wij de knoop meteen doorgehakt. We hebben één aanspreekpunt bij EDS Systems. Hierdoor kunnen we snel schakelen. De verdelers zijn op tijd en volgens afspraak geleverd. Ze zien er keurig en compact uit. De kasten zijn inmiddels netjes op de bordessen gemonteerd. Wij gaan ze bekabelen en aansluiten.”

Voor meer informatie over Siemens ALPHA verdeelsystemen kunt u contact opnemen met Ron Gordebeke, +31 226 754 562 of per e-mail ron.gordebeke@eds-systems.nl

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *