Energy Distribution & Supply systems

CML verdeler

CML verdeler

Een CML verdeler is een Combinatieverdeler Middenspanning en Laagspanning, bestaande uit een samengestelde behuizing met separaat toegankelijke secties voor:

  • Middenspanningsverdeler (RMU – Ring Main Unit)
  • Transformator(en)
  • Laagspanningsverdeler

Een CML verdeler is op klantspecificatie samen te stellen in het verdeelsysteem TriLine-R van het fabricaat ABB.

De RMU en transformator secties worden met afzonderlijke sleutels afgesloten en zijn alleen toegankelijk voor hiertoe bevoegd personeel.

Een EDS-systems CML verdeler is een gecombineerde verdeler met geïntegreerde transformator en middenspanning schakelinstallatie waarin de “transportspanning” pas zo laat mogelijk wordt getransformeerd naar de “gebruiksspanning”. Dit heeft als voordeel dat de civiele bouwkosten zijn gereduceerd, er een kleinere voetprint voor de opstelruimte is ontstaan, de bekabelingkosten sterk zijn gereduceerd aangezien laagspanningskabel vele malen duurder is dan middenspanningskabel, de energieverliezen beperkt zijn en er sneller en gemakkelijker geleverd kan worden.

De EDS-systems CML verdeler wordt in een volledig gecertificeerde productiefaciliteit gebouwd. Dit houdt in dat de laagspanningsverdeler en de secties ten behoeve van de transformator en de RMU, volgens de NEN-EN-IEC 61439-1/2 richtlijnen worden geassembleerd.

Lees ook; EDS-systems CML verdeler