Energy Distribution & Supply systems

No-Break systemen

No-Break systemen

UPS
Een UPS (Uninterruptible Power Supply) – in het Nederlands vertaald “onderbrekingsvrije energievoorziening”, wordt ook wel ook wel no-break of noodstroom genoemd. Een UPS kan geleverd worden in verschillende vermogensranges van 100VA t/m 1MVA.
Voor de kleiner vermogens zijn er diverse enkel fase (230V) systemen leverbaar als een tower model uitvoering of als een 19” rackmount uitvoering.
Vanaf 10kVA – 3 fasen (400V) systemen zijn er diverse varianten beschikbaar zoals standalone en modulair, welke al dan niet parallel en redundant uit te voeren zijn.

WERKING UPS
Een UPS zal bij uitval van het primaire net er voor zorgen dat de energievoorziening wordt overgenomen door opgeladen batterijen. Afhankelijk van de gekozen batterijconfiguratie en de werkelijke belasting kunnen diverse autonomietijden gehaald worden.
Hierdoor wordt de stroomvoorziening, en dus de bedrijfszekerheid gewaarborgd en voorkomen dat u bij spanningsuitval “door het donker gaat”.

Een UPS zal tevens zorgen dat uw kritische apparatuur altijd voorzien zal zijn van een zuivere energievoorziening.

TOEPASSINGEN UPS
Een UPS kan voor vele toepassingen worden gebruikt, denk hierbij aan kritische toepassingen waar de energievoorziening absoluut niet onderbroken mag worden zoals: ziekenhuizen (operatiekamers), telecommunicatie systemen, (spoor)tunnels, datacenters, industriële processen en nog vele andere mogelijkheden

EDS-systems kan zowel de levering, het interne transport op locatie, de inbedrijfstelling verzorgen van een aantal gerenommeerde UPS-fabricaten zoals ABB (Newave – GE), Centiel en Riello.

Tevens kunnen we, merkonafhankelijk, de volledig service & onderhoud-dienstverlening voor u verzorgen inclusief bijbehorende response on site service.
Zie ook Service & onderhoud

Lees ook; Investeringsaftrek