Energy Distribution & Supply systems

Laagspanning

Laagspanning

Laagspanning hoofd- en onderverdeelinrichtingen vormen voor EDS-systems een belangrijke activiteit en wordt veelal als basis gezien voor het ontwerp van de gehele installatie.

EDS-systems levert verschillende soorten en typen verdeelsystemen; plaatstaal, kunststof, railsystemen tot 6300A, bouwvorm 1a tot en met 4b, vast gemonteerd, plug-in en (semi-) uittrekbaar. Door gebruikmaking van specialistische calculatie- en engineeringsoftware zijn we in staat om snel en vakkundig uw offerteaanvraag uit te werken tot een gedetailleerde aanbieding, compleet met indelingstekening.

We werken nauw samen met diverse fabrikanten, zoals ABB, Eaton, Rittal, Siemens, etc.

De verdeelinrichtingen worden met de grootste zorg door ons ontworpen en vervolgens aan de hand van de hiervoor geldende normen samengesteld bij een van onze productielocaties. Alle productielocaties zijn gecertificeerd en bouwen volgens de NEN-EN-IEC 61439-1.

Eventueel worden de geleverde verdeelsystemen door ons op locatie geplaatst, gekoppeld, aangesloten en in bedrijf gesteld.

Uitvoeringen

 • Hoofd- & onderverdelers
  Hoofd- & onderverdelers leveren we in diverse uitvoeringsvormen en passen slimme technieken toe, met verschillende kabelinvoeringen als wartelplaten, membraan invoerdeksels of stekerbare verbindingen. Naast de standaard automatentechniek met conventionele aansluitmethode passen we ook vaak de adaptieve automaat Smissline toe. Hiermee is een slimme inrichting van uw kast te realiseren in zowel horizontale als verticale bouwwijze. Bovendien kunnen we door toepassen van Domoticaoplossingen, gestoeld op KNX, uw installatie nog slimmer maken.
 • Kunststof verdelers
  Voor de kunststof verdeler kennen we naast het bekende Halyester ook diverse varianten. Voor een modulaire indeling maken we juist weer gebruik van de Mistral serie van ABB.
  Hiermee kunnen we kunststof verdelers samenstellen tot 1000 A met een IP-waarde t/m IP65.
 • Medische Trafo Kasten (MTK’s)
  In installaties van zorginstellingen en ziekenhuizen worden voor de medische ruimtes, conform de NEN1010-7 scheidingstransformatoren toegepast. Deze transformatoren worden veelal in speciaal hiervoor ontworpen verdelers ondergebracht, deze kasten worden Medische Trafo Kasten genoemd (MTK’s). voor deze verdelers werken we nauw samen met vertrouwde transformatorproducenten.
 • PDU’s
  In datacenters worden voor de voeding van de datarack’s zogenaamde PDU’s of PDR’s toegepast. Uiteindelijk is dit ook weer gewoon een verdeler, maar dan in een andere opbouw. In samenwerking met Rittal en ABB zijn speciale PDR’s ontwikkeld voor de voeding van datarack’s geïntegreerd in de datazaal. Door toepassing van adaptieve automatentechniek en horizontale of verticale inrichting van de kast is een uiterst compacte en zeer flexibele PDR (Power Distribution Rack) ontstaan. We kunnen de verdeler eventueel aanvullen met automatisering door toepassen van monitorsystemen.

          Lees ook; Rittal PDR

 • SBP’s
  Voor onderhoudswerkzaamheden van een UPS-systeem is het raadzaam om een z.g. Service Bypass Paneel (SBP) in de nabijheid van de UPS te plaatsen. Wanneer er 2 of meer UPS-systemen parallel aan elkaar gekoppeld worden dan is hiervoor een z.g. Service Power Module (SPM) gewenst. Voor de DC-zijde van een UPS-systeem zijn vervolgens weer Batterij Scheider Kasten nodig om de diverse batterijstrengen te beveiligen. EDS kan voor al deze zaken de SBP’s, SPM’s en BSK’s leveren en desgewenst tezamen met de plaatsing van de UPS-systemen als 1 Turn-key levering verzorgen.