Energy Distribution & Supply systems

Middenspanning

Middenspanning

Wanneer bij een installatie de energie op middenspanningsniveau wordt ingekocht is de installatie doorgaans opgebouwd met een middenspanningsdeel en een laagspanningsdeel. Dit zogenaamde vrije domein, ook wel secundaire energiedistributie genoemd, wordt veelal als ringleiding ontworpen voor de z.g. middenspanning of transportspanning. Vervolgens wordt op meerdere strategische punten in de installatie (naargelang de indeling van de belasting) met een energietransformator de spanning terug getransformeerd naar een gebruiksspanning (laagspanning).

In samenwerking met bekende A-merken biedt EDS-systems u de best passende oplossing voor lucht- en gasgeïsoleerde middenspanningsverdelers en ring main units (RMU’s)voor de secundaire energiedistributie tot en met 24kV (conform de geldende IEC62271-200 normen). Oliegekoelde- en droge energietransformatoren en diverse beveiligingsapparatuur behoren uiteraard ook tot dit leveringspakket. Wij verzorgen voor u zowel de levering, plaatsing, aansluiting en in bedrijfstelling van deze producten.

  • Distributietransformatoren
    De distributietransformator is een onmisbare schakel tussen midden- en laagspanning (of transportspanning en gebruiksspanning). EDS-systems levert zowel oliegekoelde- als droge transformatoren t/m 36kV 3150kVA conform de geldende IEC normen.
  • Transformatorstation
    Voor buitenopstellingen kan EDS-systems compleet ingerichte betreedbare- en compacte transformatorstations verzorgen. Varianten van betonnen behuizingen, metalen behuizingen, ingerichte containers, allen compleet ingericht met MS schakelinstallatie, Transformator en een laagspanningscompartiment behoren tot de mogelijkheden.
  • Bekabeling
    Naast het verzorgen van de MS schakelinstallatie en transformatoren behoren het leveren en aanbrengen van middenspanningskabels ook tot de mogelijkheden om door EDS-systems te laten uitvoeren.